3. Dünya Kadın Konferansı rengarenk başladı

Dünyanın 30 ülkesinden kadınlar, Tunus’ta buluştu ve “Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı’nın” startını verdi.

Dünya kadınları birlik ve direnişlerini ortak emekleri ile örüyor. Yaklaşık 30 ülkeden kadın delegasyonun katılım sağladığı “Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı” Tunus’ta dün yürüyüşle başladı. Kadınlar ulusal renkleri ve bayrakları ile yürüyüşteki yerlerini aldı. Her dilden atılan sloganlara tüm kadınlar hep bir ağızdan eşlik etti. Direniş sözcükleri renklere, renkler ise coşkuya karışarak harmanlanmaya başladı.

4-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak konferansta kadınlar deneyimlerini konuşacak ve birçok başlık altında tartışmalar yürütecek. Yürüyüşün ardından dün başlayan konferansta açılış günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

“Kadınlar mücadelelerini sürdürüyor”

Konferansa katılan kadınlar açılışlarını konferans kürsüsünden yaptıkları konuşmalarla duyururken, baskı ve zulme karşı mücadelelerini adım adım ilerleteceklerini dile getirdi. Monica Garner çeşitli ülkelerden kadınların durumunu takip ettiklerini, baskı, şiddet, zulüm ve zorluklar karşısında yürütülen direnişin de takibini yaptıklarını söylerken karşılaştıkları zorluklara da dikkat çekti. Monica Garner, Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı’nı kadın sorunlarının ortak zeminlerde tartışılması için örnek bir konferans olarak tanımlarken kadınların tüm kısıtlamaları ve karşılaştıkları her türlü engeli aşmaya çalıştıklarını, hakları ve kendi kaderlerini tayin etme mücadelesini sürdürdüklerini de vurguladı.

Eşitlik mücadelesi devam ediyor

Tunus Demokratik Kadınlar Derneği Başkanı Naila Al-Zaghlami ise her anlamda eşitlik talebini yinelediklerini, eşit işe eşit ücret olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı mücadelenin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında, kadına yönelik şiddet ile mücadelenin de devam ettiğini kaydetti.

Açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu…

Kaynak- Jinha

Paylaş

İlgili Yazılar